Η ιστορία του Greek-Chat.gr

Η ιστορία του Greek-Chat.gr

Η λειτουργία του Greek-Chat.gr τέθηκε σε εφαρμογή τον Οκτώβριο του 2005.

Ήταν ένα απλό chat όπως όλα τα άλλα, η χωρητικότητα του έφτανε τα 10 άτομα ταυτόχρονα online.

Αρχικά, ήταν απλά ένα μαύρο χρώμα, κατέληξε σε blog, σε forum και στην συνέχεια σε ένα μικρό site.

Για τέσσερα (4) περίπου χρόνια παρέμεινε ένα απλό chat! Ώσπου να βρεθεί κάτι συγκεκριμένο και σταθερό, το chat τροποποιήθηκε αρκετές φορές μέχρι που το 2010 ξεκίνησε να προσελκύει περισσότερα άτομα φτάνοντας τους 50 περίπου χρήστες online.

Η πρώτη έκδοση του Greek-Chat.gr βγήκε το Μάϊο του 2010.

Ένα ωραίο και απλό site με τα νέα του chat, με τους καινούριους «κανόνες» και την ενότητα των Webmasters των άλλων site που μπορούν να «τοποθετήσουν» το Greek-Chat.gr στο δικό τους Site ή Blog έχοντας και αυτοί ένα chat.

Μετά από λίγο καιρό εμφανίστηκε και η νέα ιστοσελίδα του Greek-Chat.gr η v2, στην v2 οι χρήστες είχαν την δυνατότητα να μαθαίνουν τις πιο σημαντικές ειδήσεις απο Ελλάδα και εξωτερικό. Μια ακόμη σημαντική ενότητα, ήταν η Διασκέδαση που περιείχε αστείες εικόνες – videos και αττάκες χρηστών.

Λίγους μήνες αργότερα τον Ιανουάριο του 2011 συνέβει κάτι που μας έριξε ψυχολογικά αλλά οχι τόσο ώστε να σταματήσουμε την λειτουργία του chat μας…! “Η εταιρεία που μας υποστήριζε έκλεισε με αποτέλεσμα να χάσουμε την άδεια του chat μας”.

Με θέληση και υπομονή αποφασίσαμε να αγοράσουμε μια καινούρια πλατφόρμα πιο σύγχρονη και με πολλές λειτουργίες.

Όταν ανέβηκε η νέα εφαρμογή είχαμε κάποια προβληματάκια αλλά μετά απο τρεις (3) περίπου ημέρες όλα διορθώθηκαν αφού το σύστημα του chat σταθεροποιήθηκε.

Τότε βγάλαμε και την καινούρια έκδοση το Greek-Chat.gr η v3.

Φυσικά, το v3 είχε το καινούριο μας λογότυπο το οποίο ήταν τα δύο (2) ανθρωπάκια που χαρακτηρίζουν δύο συγκεκριμένα πρόσωπα.

Με τον καιρό οι χρήστες αυξάνονταν όλο και περισσότερο και έπρεπε να αυξήσουμε την άδεια μας απο τα 100 άτομα που ήταν, έτσι αγοράσαμε την Unlimited έκδοση της πλατφόρμας και επίσης, προσθέσαμε μικρόφωνα και video camera και έτσι αναπτύξαμε ενα πολύ καλό chat με πολλές λειτουργίες φυσικά!

Καθώς ο αριθμός των χρηστών αυξάνονταν όλο και περισσότερο φτάνοντας τους 200-240 άτομα online, εμέις ετοιμάζαμε την επόμενη έκδοση v4 η οποία εμφανίστηκε τις πρώτες μέρες του 2012.

Το v4 πέρα απο την αλλαγή που έφερε στο σχεδιαστικό, δημιουργήσαμε και ένα μικρό Social Network, ένα δικό μας forum και φυσικά την απίστευτη λειτουργία 3 σε 1 που δουλεύαμε ένα εξάμηνο!

Η καινούρια λειτουργία 3 σε 1 σου επιτρέπει να έχεις αυτόματη πρόσβαση απο Facebook, Twitter, Windows Live (MSN) και επίσης απο Google και Yahoo Account καθώς και να μην χρειάζεται να κάνεις τρεις (3) διαφορετικές εισόδους σε Social Network – Forum – Chat!

Και για το τέλος σας αφήνω το καλύτερο! Το chat πλέον ανήκει στην “Μικαέλα μου”, που αν δεν ήταν εκείνη και οι πολύτιμες ιδέες της κανείς απο εσάς τώρα δεν θα διάβαζε αυτο! Ιδού και το καινούριο μας λογότυπο!

Greek-Chat.gr
Michaela-Manos

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment